Tips voor het zelf aansluiten van uw nieuwe radiator

De oude radiatorknop afkoppelen met deze eenvoudige stappen

In situaties waarin een radiator kapot is gegaan of wanneer je een nieuwe (design)radiator wilt installeren, bieden we hieronder een stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Als u de oude radiator wilt vervangen, dient u de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te verlagen tot onder de 40 graden. Draai de kraan van alle radiatoren die zich boven uw eigen radiator bevinden open zodat deze leeg lopen.

Als de radiator die u wilt vervangen zich op het laagste punt bevindt, moet u een vulslang aansluiten op de vul- en aftapkraan. Als u wilt dat de installatie leegloopt, draai dan de kraan open. Wanneer de radiator die u wilt vervangen niet op het laagste punt zit, is het aan te raden om de juiste locatie te vinden en daar de vulslang aan te sluiten om de installatie leeg te laten lopen.

Meestal staat de verwarming op de onderste plek van uw huis. Ontkoppel zowel de toevoer- als de afvoerkoppelingen van de radiator. Draai de radiator zelf los en verwijder zo nodig het bevestigingsmateriaal.

Uw oude radiatorknop vervangen door een nieuw exemplaar

Na het loskoppelen van de oude radiator, is het moment aangebroken om de nieuwe aan te sluiten. Bij het plaatsen van een gelijksoortige radiator, zijn dezelfde bevestigingsbeugels toepasbaar. Als u een afwijkende radiator aansluit met andere aansluitingen, is het van belang om de leidingen te verlengen tot de juiste locatie met behulp van specifieke materialen.

Het verbinden van de buizen met een fitting gaat als volgt. Zorg ervoor dat u de buis op de juiste lengte snijdt met de buizensnijder. Schuif vervolgens de moer over de buis. Nadat de knelring over de buis is geplaatst (oudere knelringen zijn niet opnieuw te gebruiken), steekt u de buis in de fitting en draait u de moer stevig vast.

Zodra de af- en toevoer van de nieuwe radiator zijn gekoppeld en alle ontluchtingskranen gesloten zijn, is het tijd om het systeem opnieuw te vullen via de waterkraan bij de ketel. Laat de slang eerst vollopen met water alvorens deze aan te sluiten op het systeem om minder te hoeven ontluchten. Zodra u de kraan opendraait, laat het water lopen totdat de druk ongeveer tussen 1,5 en 2 bar is. Als dat nodig mocht zijn, ontlucht de installatie nogmaals.

Zou u graag een expert willen inhuren?

Mocht het niet tot een succes leiden of wenst u het liever over te laten aan een specialist?Neem contact op met Loodgietersbedrijf Frieslanddirect om dit voor u te laten verzorgen. Voor het bespreken van de mogelijkheden kunt u ons bellen op 058 204 6207.

Snel een medewerker spreken?

Bel 058 204 6207

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Advies voor het voorkomen van veelvoorkomende lekkages
> Ontkalken van uw douchekraan een stapsgewijze handleiding
> Wat te doen bij een lekkende kraan