Ontkalken van uw douchekraan een stapsgewijze handleiding

Als u uw douche onderhoudt, denkt u misschien vooral aan de douchekop. Het schoonmaken van de douchekraan wordt echter vaak verwaarloosd, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter het gebruik van uw douchekraan compliceren.

Het is lastig om de kraan te bedienen als er kalkaanslag is en soms is het zelfs onmogelijk. Samengevat, erg onhandig. In deze tekst wordt toegelicht hoe u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

Ontkalk uw douchekraan gemakkelijk met deze 3 eenvoudige stappen

Doordrenk een doek met een chemische ontkalker als schoonmaakmiddel en veeg hiermee over de douchekraan. Om schade te voorkomen, reinigingsmiddelen niet direct op de douchekraan aanbrengen om zodoende chemische reacties te vermijden. Laat het schoonmaakmiddel even intrekken op de douchekraan. Hoe lang dit duurt, hangt af van het gebruikte middel.

Na het uitvoeren van de vorige stappen moet u de douchekraan afspoelen met water en een beetje afwasmiddel. Het is van belang dat het schuursponsje niet te grof is bij het verwijderen van kalkaanslag, om beschadigingen te voorkomen. Het is essentieel om de douchekraan met een zachte doek droog te maken voor een glanzende look na voltooiing van andere handelingen.

Handige adviezen om kalkaanslag in uw douchekraan te vermijden

U kunt overwegen een waterontharder aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche nauwkeurig af, droog het nogmaals af en gebruik geen harde schoonmaakmiddelen. Door deze producten is het risico op kalkaanslag in uw douche minimaal. Indien u na het toepassen van deze stappen en suggesties nog steeds moeilijkheden ondervindt, schroom dan niet om Loodgietersbedrijf Frieslanddirect te contacteren.

Snel een medewerker spreken?

Bel 058 204 6207

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Advies voor het voorkomen van veelvoorkomende lekkages
> Tips voor het zelf aansluiten van uw nieuwe radiator
> Wat te doen bij een lekkende kraan