Advies voor het voorkomen van veelvoorkomende lekkages

Het kan erg vervelend zijn als er een lekkage optreedt en dit kan aanzienlijke schade aan uw huis veroorzaken. U kunt enkele stappen ondernemen om lekkages te voorkomen en uw loodgietersysteem in optimale conditie te houden. Hier zijn enkele maatregelen om de meest voorkomende lekkages te voorkomen.

Het controleren van de leidingen

Een van de meest effectieve manieren om lekkages te voorkomen, is door regelmatig een inspectie van de leidingen uit te voeren. Controleer op indicaties van corrosie, roest of kleine barstjes. Door het snel ontdekken van problemen, voorkomt u dat ze uitgroeien tot grote lekkages.

Afdichtingen controleren

Afdichtingen rond kranen en leidingen zijn gevoelig voor slijtage na verloop van tijd. Het is belangrijk om de staat van de afdichtingen regelmatig te controleren en ze te vernieuwen als dat nodig is. Een goede afdichting houdt water tegen en vermijdt lekkages.

Houd afvoeren schoon en vrij van vuil

Door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te gooien, kunt u lekkages voorkomen. Het voorkomen van verstoppingen is een goede preventieve maatregel om lekkages te voorkomen. Voorkom dat vuil en ongewenste materialen uw leidingen binnendringen door een zeefje in de gootsteen te plaatsen.

Let op de waterdruk in uw leidingen

Een te hoge waterdruk kan schade veroorzaken aan de leidingen en lekkages in de hand werken. Het is belangrijk om regelmatig de waterdruk te controleren en aan te passen indien nodig. Een eenvoudige drukregelaar kan van nut zijn om schade te voorkomen.

Houd uw huis droog en voorkom vaak voorkomende lekkages met deze nuttige tips

Tijdens de winterperiode kunnen bevroren leidingen leiden tot lekkages. Het voorkomen van bevroren leidingen begint met isolatie van leidingen in onverwarmde ruimtes en het langzaam laten stromen van water bij extreem koud weer. Op deze manier voorkomt u dat leidingen bevriezen en daardoor kapot gaan.

Zorg dat u lekkages voorkomt door goed onderhoud

Het regelmatig onderhouden van uw installaties en het oplossen van kleine problemen op tijd kan aanzienlijke reparatiekosten en ongemakken voorkomen. Onthoud dat voorkomen beter is dan genezen als het gaat om loodgieterswerk. Mocht u onverhoopt een lekkage in huis constateren, twijfel dan niet om Loodgietersbedrijf Frieslanddirect te benaderen om deze kwestie voor u te verhelpen. Neem contact op via 058 204 6207.

Snel een medewerker spreken?

Bel 058 204 6207

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Tips voor het zelf aansluiten van uw nieuwe radiator
> Ontkalken van uw douchekraan een stapsgewijze handleiding
> Wat te doen bij een lekkende kraan