Teamfoto Loodgietersbedrijf Frieslanddirect
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Leeuwarden, hoofdvestiging Minnertsga
Tips voor het zelf aansluiten van uw nieuwe radiator Redactie, 22 maart 2024
Werkzaamheden aan de verwarming door een loodgieter
De monteurs van Loodgietersbedrijf Frieslanddirect helpen u graag verder met uw verwarming.

De oude radiatorknop afkoppelen met deze eenvoudige stappen

In situaties waarin een radiator kapot is gegaan of wanneer je een nieuwe (design)radiator wilt installeren, bieden we hieronder een stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Als u de oude radiator wilt vervangen, dient u de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te verlagen tot onder de 40 graden. Draai de kraan van alle radiatoren die zich boven uw eigen radiator bevinden open zodat deze leeg lopen.

Als de radiator die u wilt vervangen zich op het laagste punt bevindt, moet u een vulslang aansluiten op de vul- en aftapkraan. Als u wilt dat de installatie leegloopt, draai dan de kraan open. Wanneer de radiator die u wilt vervangen niet op het laagste punt zit, is het aan te raden om de juiste locatie te vinden en daar de vulslang aan te sluiten om de installatie leeg te laten lopen.

Meestal staat de verwarming op de onderste plek van uw huis. Ontkoppel zowel de toevoer- als de afvoerkoppelingen van de radiator. Draai de radiator zelf los en verwijder zo nodig het bevestigingsmateriaal.

Uw oude radiatorknop vervangen door een nieuw exemplaar

Na het loskoppelen van de oude radiator, is het moment aangebroken om de nieuwe aan te sluiten. Bij het plaatsen van een gelijksoortige radiator, zijn dezelfde bevestigingsbeugels toepasbaar. Als u een afwijkende radiator aansluit met andere aansluitingen, is het van belang om de leidingen te verlengen tot de juiste locatie met behulp van specifieke materialen.

Het verbinden van de buizen met een fitting gaat als volgt. Zorg ervoor dat u de buis op de juiste lengte snijdt met de buizensnijder. Schuif vervolgens de moer over de buis. Nadat de knelring over de buis is geplaatst (oudere knelringen zijn niet opnieuw te gebruiken), steekt u de buis in de fitting en draait u de moer stevig vast.

Zodra de af- en toevoer van de nieuwe radiator zijn gekoppeld en alle ontluchtingskranen gesloten zijn, is het tijd om het systeem opnieuw te vullen via de waterkraan bij de ketel. Laat de slang eerst vollopen met water alvorens deze aan te sluiten op het systeem om minder te hoeven ontluchten. Zodra u de kraan opendraait, laat het water lopen totdat de druk ongeveer tussen 1,5 en 2 bar is. Als dat nodig mocht zijn, ontlucht de installatie nogmaals.

Zou u graag een expert willen inhuren?

Mocht het niet tot een succes leiden of wenst u het liever over te laten aan een specialist?Neem contact op met Loodgietersbedrijf Frieslanddirect om dit voor u te laten verzorgen. Voor het bespreken van de mogelijkheden kunt u ons bellen op 058 204 6207.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 058 204 6207

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Loodgietersbedrijf Frieslanddirect

Uw specialist in de provincie Friesland voor leidingwerk, lekkages en verwarming!


Op zoek naar een betrouwbare specialist in de provincie Friesland voor al uw leidingwerk, lekkages en verwarmingsbehoeften? Zoek niet verder! Bij ons bedrijf staan we klaar om u te helpen met hoogwaardige diensten en professioneel vakmanschap.


Leidingwerk en lekkages
Of het nu gaat om het leggen van nieuwe leidingen, het vervangen van oude leidingen of het opsporen en repareren van lekkages, onze ervaren specialisten zijn uitgerust met de juiste kennis en vaardigheden om het werk snel en efficiënt uit te voeren. We begrijpen dat lekkages dringend kunnen zijn en daarom bieden we een snelle respons en een oplossingsgerichte aanpak.


Verwarmingsservice
Als het gaat om verwarming, kunt u op ons rekenen. Of u nu een nieuwe cv-ketel wilt laten installeren, onderhoud nodig hebt of een storing in het verwarmingssysteem wilt verhelpen, onze deskundige vakmensen staan voor u klaar. We streven ernaar om uw huis warm en comfortabel te houden, zodat u kunt genieten van een efficiënt werkend verwarmingssysteem.


Transparantie en deskundigheid
Bij ons bedrijf staat transparantie hoog in het vaandel. We geloven in het leveren van eerlijke en duidelijke prijsopgaves, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Onze specialisten werken met deskundigheid en precisie om uw probleem snel en efficiënt op te lossen. We streven ernaar om een uitstekende klantenservice te bieden en ervoor te zorgen dat u tevreden bent met het resultaat.


Neem vandaag nog contact met ons op!


Of u nu leidingwerk, lekkages of verwarmingsservices nodig hebt, bij ons bedrijf in de provincie Friesland staan we klaar om u te helpen. Bel ons en laat ons weten hoe we u van dienst kunnen zijn. Vertrouw op onze specialisten voor hoogwaardige oplossingen op het gebied van leidingwerk, lekkages en verwarming!


VCA

Reviews van Loodgietersbedrijf Frieslanddirect

Door H.H
Op 1 juni 2023
10

Topservice!

Door V.W
Op 23 mei 2023
10

Professioneel bedrijf en vakbekwame experts, echt wat een verademing! Onze vloerverwarming in de badkamer ging stuk een paar weken na het installeren. De heren van Loodgietersbedrijf Friesland Direct loste alles op in een week met heldere uitleg. Super betrouwbaar en zeker aanbevolen als je een professioneel loodgietersbedrijf zoekt!

Door D
Op 12 augustus 2022
10

Uitstekend geholpen. Ik had lekkage in de douche wat zorgde voor wateroverlast een verdieping lager. Ze konden gelijk bij mij aan de slag en gingen erg netjes te werk. Bedankt mannen!

Door J.S
Op 8 juni 2022
10

Lekkage in de badkamer gehad, Ernst van Friesland Direct heeft ons hierbij geholpen en dezelfde middag nog opgelost. Dank!!

Door M.D
Op 7 juni 2022
10

We hadden de keuken gootsteen volledig verstopt, en dit werd op een zeer snelle, kundige en doeltreffende wijze opgelost door Luciano. Zeer vriendelijk, en alles naderhand weer keurig netjes achtergelaten. Zeker een aanrader, als wij weer een loodgietersbedrijf nodig hebben zullen wij zeker kiezen voor loodgietersbedrijf Friesland Direct.

Door R.G
Op 10 mei 2022
6

Goed opgelost

Door I.W
Op 12 april 2022
10

Ik ben heel erg goed geholpen, had lekkage van mijn douche, wisten nog niet wat er precies aan de hand was, maar de loodgietersmonteur wist een lekkage op te sporen bij de douche afvoer, de kit was er helemaal weg. Was vanaf boven niet te zien, je moest echt met een lamp kijken, hij heeft het schoongemaakt, nieuwe kit aangebracht en ik heb na twee weken nog steeds geen lekkage. Ik ben zeer tevreden met dit bedrijf en de monteurs die hij aanstuurt. Goed geregeld, en top gerepareerd. Een aanrader!

Door H.V.Z
Op 7 april 2022
10

Geweldig bedrijf. Zeer vriendelijke en capabele mensen; absoluut een aanrader voor éénieder !!

Door P.N
Op 9 maart 2022
10

Uitstekende en snelle service bij de twee klussen die zij voor ons gedaan hebben. Als eerste het herstellen en aanleggen van waterleiding en riool en als tweede het ontstoppen van onze keuken riolering. Heel veel up to date kennis bij deze vakmensen. We zijn blij dat we dit bedrijf kennen en bevelen hen ook van harte aan!

Door S.B
Op 17 maart 2021
10

In en af voer van water voor een regenton geïnstalleerd via een regenpijp dmv 2 pijpen. Deze oplossing werd door dit bedrijf bedacht ipv een vulautomaat wat eerder werd geplaatst door een ‘klusser’ en verkeerd werkte. De opdracht werd direct uitgevoerd. Precies zoals het Friesland Direct bedrijf beloofd. En dat terwijl ik een eerdere afspraak bij hen had geannuleerd! Hier werd begripvol en vriendelijk op gereageerd. Wat een geweldige service! Ook vakkundig uitgevoerd en zelfs de afval opgeruimd. Van harte aanbevolen! Sjoukje Been, Leeuwarden

Door L
Op 5 januari 2021
10
Review heeft geen inhoud